Jeg vil ikke anbefale, at du benytter en rugbrødssurdej til at bage hvedebrød med, men du kan bruge din rugbrødssurdej til at starte en hvedesurdej med.
Gør således:
Dag 1: Tag 10 g rugsurdej og rør den ud i 40 g lunkent vand, bland her efter 40 g hvedemel i, rør til der ikke er klumper af tørt mel.
Dag 2: I en ren skål blander du 10 g af surdejen fra dag 1 med 40 g vand og 40 g hvedemel, samme princip som dagen før. Resten af surdejen fra dag 1 kasseres.
Dag 3: Rutinen fra dagen før gentages. Når dejen hæver op til dobbelt størrelse i løbet af otte time men gerne hurtigere, er den klar til brug, og du kan opformere den til en større mængde surdej, der kan anvendes i en brøddej. Hvis ikke den hæver hurtigt nok, skal du gentage rutinen en dag mere.
Vedligeholdelse: Fremover skal rutinen gentages hver dag, men for at undgår for stort et spild kan du evt. nøjes med at blande 5 g af surdejen fra dagen før med 20 g vand og 20 g mel.
Lær at bag vellykkede surdejsbrød med Rugkops Online bagekursus