Q&A Jeg har en surdej til rugbrød, kan jeg også bruge den til hvedebrød?

Q&A Jeg har en surdej til rugbrød, kan jeg også bruge den til hvedebrød?

Jeg vil ikke anbefale, at du benytter en rugbrødssurdej til at bage hvedebrød med, men du kan bruge din rugbrødssurdej til at starte en hvedesurdej med.

Gør således:

Dag 1: Tag 10 g rugsurdej og rør den ud i 40 g lunkent vand, bland her efter 40 g hvedemel i, rør til der ikke er klumper af tørt mel.

Dag 2:  I en ren skål blander du 10 g af surdejen fra dag 1 med 40 g vand og 40 g hvedemel, samme princip som dagen før. Resten af surdejen fra dag 1 kasseres.

Dag 3: Rutinen fra dagen før gentages. Når dejen hæver op til dobbelt størrelse i løbet af otte time men gerne hurtigere, er den klar til brug, og du kan opformere den til en større mængde surdej, der kan anvendes i en brøddej. Hvis ikke den hæver hurtigt nok, skal du gentage rutinen en dag mere.

Vedligeholdelse: Fremover skal rutinen gentages hver dag, men for at undgår for stort et spild kan du evt. nøjes med at blande 5 g af surdejen fra dagen før med 20 g vand og 20 g mel.

Lær at bag vellykkede surdejsbrød med Rugkops Online bagekursus

Tilbage til blog