Ølandsbrød med surdej fra Rugkop

Ølandsbrød med surdej fra Rugkop

Opskrift: Med rugbrødssurdej i køkkenet kan du bage lyse surdejsbrød eller boller. Nemt og utroligt velsmagende.

3 trin:  1: Rør dejen 10 min. 2: Langtidshæv 8-16 timer 3: Bag i rugbrødsformen 40 min.

Ingredienser

  • 4 spsk Rugkop-surdej
  • 5 gr. gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 spsk fint salt
  • 2,5 dl ølandsmel
  • 10 dl hvedemel

Køb Ølandskassen med 1 kg ølandsmel og 4 kg hvedemel. Økologisk og friskmalet på Kragegaarden og leveret til døren.


Bland alle ingredienser i en skål. Rør i ca. 10 min i høj hastighed på røremaskinen, indtil gluten i melet begynder at binde, og dejen slipper røreskålens sider og samler sig om dejkrogen. Sker det ikke, er din dej lidt for våd, og du skal tilsætte mere mel.

Har du ingen røremaskine, kan du også ælte med hånden. Gør det i 15 min men hold bare hvilepauser. - gluten binder også, mens dejen hviler.

Lad dejen stå overdækket i skålen et par timer. Hæld den derefter over i en smurt rugbrødsform (3L) og sæt i køleskabet 6-18 timer overdækket.

Bag på 230 grader (gerne med damp) i 30 minutter. Tag brødet ud af formen og bag 10 min. mere på 200 grader. Tjek evt. med stegetermometer om kernetemperaturen når op på de ønskede 99-100 grader.

Enjoy

Ingen rugbrødssurdej? Ølandsbrødet / bollerne kan også bages uden surdej eller med en lys surdej. Så brug det bedste mel du kan finde - vores friskmalede :-) - for at få den bedste smag. Frisk mel og surdej gør en forskel.

Vil du hellere bage ølandsboller? - Se opskrift her

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.