Rugbrød med skvalderkål

Rugbrød med skvalderkål

Rugkop-opskriftens robuste brød kan uden problemer tilsættes større mængder hakkede urter af forskellige slags.

Julie A. Swane er forfatter til en række sankebøger om spiselige urter og planter, der kan findes vildt og blandes i brøddejen. Julie anbefaler alt fra gran, skvalderkål, hybenbær og hybenblomster, brændenælder, sødskærm / spansk kørvel eller mælkebøtter.

Opskriften nedenfor er med skvalderkål

Smag: Skvalderkål i brødet giver ganske lidt smag. Men til gengæld stor næringsværdi. Vilde planter indeholder vitaminer og næringsstoffer, der ikke normalt er i vores kost og den variation og rigdom er kun godt for vores sundhed.

Mængde: Til en portion Rugkop-rugbrød bruges ca 3 dl hakket ung skvalderkål.

Hvornår? Kan plukkes hele året, men i foråret er alle planterne unge, og det er hurtigt at samle store mængder.

Opbevaring? De fryses ned med det samme og kan holde sig et år. 

Dejen: De 3 dl hakket skvalderkål tilsættes Rugkop-dejen, efter surdej til næste bagning er taget fra, så urterne ikke kommer i surdejen.

Bag Rugkop-rugbrødet som normalt og nyd smagen af nord.

Få mere inspirerende viden om sankemad i Julie A. Swanes mange bøger, der kan købes i Julies fantastiske blomsterbutik Din Planteven på Amagerbrogade 7 i København.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.