Af rugkopbager Rune Mangor Petersen
Mange børn elsker at gumle på friskbagt rugbrød, og da Rugkop-opskriften tilsætter sirup/sukker og hvedemel, er det et særligt mildt og børnevenligt rugbrød.
Men babyer nyder også at gnave i rugbrød, så flere Rugkopbagere har udviklet babyvenlige Rugkop-varianter. Rune Mangor Petersen har forfinet dette "baby" brød uden honning og kerner.
Udgangspunktet er opskriften, der står uden på Rugkoppen:
- Surdej
- 1,5 kop vand
- 2 Rugkopper rugmel og 1 Rugkop speltmel.
- Næsten et helt rum salt. (det lille rum i Rugkoplåget)
- 2 spiseskefulde mørk sirup.
Bageformen smøres med smør, så den får en god sprød skorpe.
Hæver tildækket i mindst 12 timer.
Bages 10 min længere end den originale Rugkop-opskrift - altså i 85 minutter.
2 kommentarer
Der bruges surdej svarende til ca en halv Rugkop.
Hvor meget surdej bruges der til opskriften?