Baby rugbrød med Rugkop-opskriften

Baby rugbrød med Rugkop-opskriften

Af rugkopbager Rune Mangor Petersen 
 
Mange børn elsker at gumle på friskbagt rugbrød, og da Rugkop-opskriften tilsætter sirup/sukker og hvedemel, er det et særligt mildt og børnevenligt rugbrød.
 
Men babyer nyder også at gnave i rugbrød, så flere Rugkopbagere har udviklet babyvenlige Rugkop-varianter. Rune Mangor Petersen har forfinet dette "baby" brød uden honning og kerner.
 
 
Udgangspunktet er opskriften, der står uden på Rugkoppen:
 
  • Surdej
  • 1,5 kop vand
  • 2 Rugkopper rugmel og 1 Rugkop speltmel.
  • Næsten et helt rum salt. (det lille rum i Rugkoplåget)
  • 2 spiseskefulde mørk sirup.
Bageformen smøres med smør, så den får en god sprød skorpe.
Hæver tildækket i mindst 12 timer.
Bages 10 min længere end den originale Rugkop-opskrift - altså i 85 minutter. 
Tilbage til blog

2 kommentarer

Der bruges surdej svarende til ca en halv Rugkop.

Lars/Rugkop

Hvor meget surdej bruges der til opskriften?

Lene

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.